ЛОВА: Затримки зарплати на окупованій Луганщині стають регулярними

ЛОВА: Затримки зарплати на окупованій Луганщині стають регулярними

На окупованій у 2022 році території Луганщини багатомісячні затримки зарплати стають регулярністю. За прибирання побутового сміття у самопроголошеній “лнр” відповідатиме підприємство з росії.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

“Для населення захопленої у 2014 році частини Луганщини багатомісячна затримка заробітної плати вже давно стала звичкою. Натомість жителі міст, які росія окупувала у 2022-му, ще не встигли до цього явища пристосуватися. Останні два роки ці затримки стали регулярністю навіть на так званих “державних” чи “комунальних» підприємствах. Людей привчають терпіти”, – зазначили в обласній адміністрації.

Один з останніх випадків – Старобільське лісомисливське господарство. Там, за інформацією ЛОВА, за понад три місяці співробітникам заборгували близько 2 млн рублів.

Також повідомляється, що на місце оператора поводження з твердими комунальними відходами на території окупованої Луганщини претендує лише одна установа. Вона не місцева. Це – підприємство з російського калінінграду.

“Представники віддаленої від окупованої Луганщини області рф – єдині, хто подав заявку, бажаючи стати екологічним оператором. Своїх не знайшлося. Точніше, не дозволили”, – прокоментували у ЛОВА.

Раніше повідомлялося, що окупанти не платять зарплати навіть працівникам екстрених служб.