Сергій Хортів більше не "голова" в окупованому Рубіжному

Сергій Хортів більше не "голова" в окупованому Рубіжному

Місцеві псевдодепутати в окупованому Рубіжному достроково припинили повноваження самопроголошеного “голови” міста Сергія Хортіва.

Відповідне рішення від 3 жовтня 2024 року опублікували окупаційні ресурси.

У ньому, зокрема, йдеться, що Хортів подав заяву про звільнення за власним бажанням.

Тимчасово виконання обов’язків “голови міського округа” з 10 жовтня 2024 року цим же рішенням поклали на першого заступника Хортіва - Дмитра Зимницького.

 

Нагадаємо, що на момент повномасштабного вторгнення рф Сергій Хортів був міським головою Рубіжного.

У травні 2023 року український суд визнав Сергія Хортіва винним за ч. 1 ст. 111-1 ККУ – публічна підтримка дій рф та ч. 5 цієї ж статті – зайняття посади в окупаційних органах влади. Йому призначили покарання у вигляді 10 років тюрми.

Як визначило слідство, у березні 2022 року, перебуваючи у Рубіжному, “з особистих мотивів та бажання отримати владу”, Хортів погодився на пропозицію окупаційної адміністрації рф та представників незаконних збройних формувань “лнр” та обійняв посаду керівника окупаційної адміністрації Рубіжного.

Другий епізод обвинувачення стосується публічної підтримки колишнім очільником міста дій рф. Зокрема, Хортів публічно заявляв, що у війні винні США та Європа, а в Україні "панує фашизм".

"Сєвєродонецьк онлайн" докладно розповідав про Хортіва у матеріалі "Кадрові зміни та підготовка до "виборів": Хто керує руїнами Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного".