рф планує витіснити ЗСУ з Курської області – в ISW надали подробиці російських планів

рф планує витіснити ЗСУ з Курської області – в ISW надали подробиці російських планів

Російська армія намагається витіснити українських військових з Курської області до початку поганих погодних умов, адже осінь та початок зими почнуть обмежувати маневр на полі бою.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські офіційні особи раніше зазначали, що російські війська посилюють наступальні операції в Україні, зокрема механізовані наступальні операції, щоб скористатися сухою дорогою та місцевістю, перш ніж дощова сезонна погода спричинить багнюку. Цілком імовірно, що цей російський оперативний розрахунок також поширюється на російські зусилля повернути всю Курську область", - зробили припущення аналітики.

Експерти пишуть, що російські війська одночасно активізували контратаки

  • в Глушківському районі;
  • на лівому фланзі головного українського виступу в Коренівському районі;
  • на правому фланзі головного українського виступу в Суджанському районі.

Російські воєнкори раніше стверджували, що російські сили оточили до двох українських батальйонів у Коренівському районі.

Проте аналітики ISW не можуть надати підтвердження даній тезі.

Також росіяни заявляли, що витіснили українські сили з більшої частини Глушківського району 10 і 11 жовтня, хоча ISW також не має подібних доказів.

Зазначено, що російське командування стурбоване, що погані погодні умови восени та взимку сприятимуть позиційним боїм у Курській області та дадуть українським силам більше часу, щоб закріпитися на своїх основних виступах та зміцнити існуючі позиції.

Зокрема краще закріплені українські сили з більшими укріпленнями в Курській області, ймовірно, ще більше ускладнять зусилля рф відтіснити українські сили через кордон.

Крім того, росіяни можуть відчути, що вікно можливостей для ліквідації українського вторгнення в Курську область закривається з поточним рівнем живої сили та матеріальних засобів, які російські військові виділили для цих зусиль.

До того ж, як зазначають в ISW, російське військове командування, скоріш за все, прагне швидко витіснити українські сили з Курської області, щоб вивільнити бойову міць для пріоритетного наступу в Донецькій області.

"Російське військове командування, ймовірно, сподівається, що, швидко ліквідувавши українське вторгнення до Курської області, воно зможе перекинути сили з Курської області до Донецької області, запобігти кульмінації свого наступу та досягти своїх оперативних цілей із захоплення Покровська та ліквідації ширшого українського виступу на заході Донецької області", - заявляють аналітики.

Нагадаємо, що український військовий спрогнозував, за яке місто найближчим часом станеться найзапекліша битва.