У ЗСУ розповіли, де росія може поновити наступ

У ЗСУ розповіли, де росія може поновити наступ

Російська армія може поновити наступальні дії на Харківщині.

Про це повідомляє ОТУ "Харків".

"Зранку росіяни здійснили спробу висування реактивної вогнеметної системи залпового вогню ТОС-1А з напрямку Шебекіно, імовірно, в рамках підготовки до поновлення наступальних дій в районі Вовчанська!, - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в результаті вчасного виявлення, Силами оборони було застосовано розрахунок FPV з метою нанесення вогневого ураження.

Зокрема у Вовчанську протягом ночі рф основні зусилля зосередила на веденні повітряної розвідки з метою корегування та нанесення вогневого ураження по позиціям Сил оборони, проводив відновлення боєздатності підрозділів та поповнення боєкомплекту мінометних розрахунків 82 мотострілецького полку 69 мотострілецької дівізії.

"Також відмічено евакуацію санітарних втрат та логістичне забезпечення підрозділів 128 окремої мотострілецької бригади 44 армійського корпусу окупантів", - додали в ОТУ "Харків".

Зокрема протягом минулої доби відбулося 1 бойове зіткнення в районі Вовчанська.

Росіяни завдали 1 авіаудар з використанням 1 КАБу, а також 44 удари дронами-камікадзе.

Крім того, вони дійснили 433 обстріли позицій захисників України.

"Сили оборони адекватно реагують на дії ворога та продовжують ефективно нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів", - запевнили військові.

Нагадаємо, що український військовий спрогнозував, за яке місто найближчим часом станеться найзапекліша битва.