У Часовому Яру російська армія активно стріляє по цивільним – начальник МВА

У Часовому Яру російська армія активно стріляє по цивільним – начальник МВА

Під час обстрілу міста Часів Яр, окупанти активно стріляють по цивільних і дрони застосовують по цивільних.

Про це заявив Сергій Чаус, начальник Часовоярської міської військової адміністрації.

"Ситуація в місті Часів Яр без змін – продовжуються обстріли, продовжується евакуація, на жаль, люди гинуть, отримують поранення. Тобто ситуація така, як на передовій", - розповів він.

Сергій Чаус додав, що протягом декількох днів є посилення обстрілів саме артилерією. Зокрема 13 жовтня, ворог стріляв по цивільних.

"Розуміємо, що місто проглядається з дронів. А коли прилітає поряд зі скупченням цивільних людей, а це спочатку дрони, потім арта, то в результаті є загиблі та поранені. Коли вороги кажуть, що стріляють тільки по військових та критичній інфраструктурі, то це повна брехня. Стріляють вони по цивільних і дрони застосовують по цивільних", - наголосив начальник МВА.

Згідно з його слів, ціль росіян – якомога більше вбити людей.

"На цей момент у Часовому Яру залишається близько 400 осіб. Можливість виїхати є, але з кожною годиною, навіть не добою, це стає складніше та небезпечніше, бо обстріли посилюються в хаотичному порядку. Не можна зрозуміти, як себе поводити в певних ситуаціях. Є мікрорайони, по яких ми могли проїхати, однак зараз це складніше зробити", - пояснив Чаус.

Нагадаємо, що експерт пояснив, чи дійсно КНДР може доєднатися до рф у війні проти України.