ЗСУ можуть вийти з Курщини найближчими тижнями – BILD

ЗСУ можуть вийти з Курщини найближчими тижнями – BILD

Збройні сили України можуть покинути Курську область вже найближчими місцями чи навіть тижнями.

Таку заяву зробив аналітик видання BILD Юліан Рьопке.

За його словами, російські війська продовжують наступати на позиції ЗСУ в Курській області із заходу, на села Любимівка та Новоіванівка. Також росіяни вибили українців із останнього села поблизу райцентру Коренево. Крім того, тепер вони скорочують український плацдарм і зі сходу, де відбили село Борки та село Спальне. Нині тривають бої за село Пльохове. Зокрема з початку контрнаступу російські військові пройшли там уже 13 км.

"Зараз динаміка в Курській області така, що приблизно після трьох місяців росія здебільшого змогла повернути собі контроль. Хоча велика битва за Суджу, єдине взяте українцями місто, ще навіть не почалася. Тому поки що ми не знаємо, як довго українці зможуть там протриматися, наскільки хорошу оборону вони там збудували. Швидше за все, ми побачимо це вже найближчими тижнями, найпізніше — місяці", - зазначив Рьопке.

Він пояснив, що зараз динаміка така, що росіяни, нехай і у власній країні, повільно просуваються у бік власного кордону і витісняють звідти українців.

Також журналіст розказв, що російські військові все частіше застосовують у Курській області дрони, керовані через оптоволоконний кабель з далекобійністю до 8 км. До того ж вони успішно знищують техніку ЗСУ, а українські системи РЕБ проти них безсилі.

Нагадаємо, що рф планує витіснити ЗСУ з Курської області.