До 10 років тюрми загрожує двом “високопосадовицям” самопроголошеної “лнр”  

До 10 років тюрми загрожує двом “високопосадовицям” самопроголошеної “лнр”  

За матеріалами СБУ судитимуть “віцепрем’єрку” та одну з очільниць “виборчої комісії” самопроголошеної “лнр”.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Як встановили слідчі, у 2014 році чиновниця Луганської міськради Світлана Малахова перейшла на бік окупантів та отримала в “уряді” самопроголошеної “лнр” посаду “міністра праці та соціальної політики”.  У 2023 році її призначили “заступником голови уряду”.

Наразі жінка продовжує “урядову діяльність” щодо інтеграції підконтрольної ворогу території Луганщини в систему управління рф.

Друга колаборантка, Катерина Терещенко, за даними СБУ також почала співпрацю з ворогом у 2014 році – спочатку в адміністративних структурах окупаційної влади, потім – на посаді “секретаря виборчої комісії “лнр”.

Цей незаконний орган створили для організації, підготовки та проведення окупаційних “референдумів” та “виборів”. “Виборча комісія “лнр” діє за безпосереднього керівництва цвк рф та представників адміністрації президента рф”, наголосили у Службі безпеки.

“У вересні 2023 року “виборча комісія лнр” забезпечила проведення на Луганщині за російським законодавством “виборів” до “представницьких органів влади”, у березні 2024 року – імітацію “виборів путіна”, - йдеться у повідомленні.

Зловмисниць обвинувачують у колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі. Матеріали завершених кримінальних проваджень скерували до суду.  Фігуранток оголосили у розшук.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, cудитимуть ректора окупаційного аграрного університету Луганщини/