Росіяни захопили Балку Журавку, – ISW

Росіяни захопили Балку Журавку, – ISW

Російські війська нещодавно захопили Балку Журавку (Невське) та більшу частину Макіївки (обидва на північний захід від Кремінної) під час продовження наступальних операцій у районі Кремінної 16 жовтня.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 16 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в північному Невському (Балка Журавка - ред.), і припускаємо, що широко поширені російські заяви про те, що російські сили, які захопили населений пункт, є точними”, – сказано у документі.

До того ж в ISW послалися на заяви українського військового оглядача Костянтина Машовця щодо того, що підрозділи російських 59-го танкового та 283-го мотострілецького полків (обидва 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії) Московського військового округу захопили Балку Журавку (Невське) та намагаються просуватися на захід через річку Жеребець у напрямку Новолюбівки та на південь у напрямку Новосадового.

“Машовець доповів, що частини 237-го танкового та 252-го мотострілецького полків (обидва 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї) захопили Макіївку, форсували річку Жеребець у цьому районі та закріпилися до плацдарму розміром з роту на заході правого берега р. Жеребець. ISW спостерігала підтвердження того, що російські сили діють у західній Макіївці на західному березі річки Жеребець, але ще не отримала підтвердження того, що російські війська діють у крайній південно-західній частині населеного пункту, що на західному березі річки Жеребець”, – зазначили в Інституті.

Нагадаємо, керівник Луганської ОВА Артем Лисогор повідомляв, що 16 жовтня росіяни штурмували українські позиції у районах Балки Журавки та Греківки.