Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні: "Мабуть, ми це зробимо"

Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні: "Мабуть, ми це зробимо"

Посол України у Великій Британії і ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав умову, за якої в Україні почнуть мобілізацію жінок.

Про це він сказав, виступаючи у Chatham House, повідомляє 24 канал.

Його промова була присвячена актуальним викликам, які стоять перед Україною. Наприклад, Залужний передчуває, що до Ірану, КНДР і Китаю долучаться й інші країни, а отже, в України побільшає ворогів.

"Якщо буде необхідно призвати жінок, щоб врятувати Європу від війни, то, мабуть, ми це зробимо. Але, на мою особисту думку, потрібно не допустити війни в Європі, як це було в 1939 році, іншими шляхами, не шляхом призову українських жінок", – сказав Залужний.

Також він упевнений, що Зеленський робить усе правильно, пропонуючи партнерам план перемоги. Адже Києву потрібна сила, щоб давати відсіч ворогові.

Нагадаємо, наразі президент Володимир Зеленський категорично проти мобілізації жінок. 

Нещодавно публіцист і журналіст Віталій Портніков допустив, що якщо війна в Україні триватиме ще два роки, що українська влада знизить мобілізаційний вік, а якщо війна триватиме ще п'ять років, - почне мобілізацію жінок.

Раніше Залужний заявляв, що розпочався новий етап у формах і способах воєнних дій. І технології найімовірніше, стануть вирішальними в цій війні.