Поновили участь команд з Луганщини у «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

 Поновили участь команд з Луганщини у «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Цьогоріч поновили участь команд з Луганської області у президентській ініціативі «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор відвідав хаб Сіверськодонецької громади.

На особистий прийом до голови облдержадміністрації прийшов житель Сіверськодонецька. Одне з його питань стосувалося проведення президентської ініціативи «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Артем Лисогор пояснив, що з безпекової точки зору та через розпорошеність учнів Луганщини по всій Україні, команда області не брала участі у змаганнях. Втім цьогоріч поновлено участь команд з Луганської області.

«Попри всі складнощі та триваючу війну, молодь області не повинна бути позбавлена права взяти участь у змаганнях. Усі незгоди лише гартують дух юніорів, а реалії нашого життя дають нові можливості для саморозвитку учнів. Спілкування з однолітками з усіх куточків країни дасть змогу відкрити нові горизонти нашій молоді», – сказав Артем Лисогор.

Нагадаємо, щоб зацікавити молодь фізичною культурою в Україні, стартувала ініціатива Президента на підтримку учнівського спорту у 2023-2024 роках «Пліч-о-пліч». Проєкт являє собою загальнонаціональну платформу для учнів шкіл, яка об’єднує їх у різних видах спорту, сприяє фізичному розвитку та спортивній активності, підтримці здорового способу життя та популяризації спорту серед шкільної молоді.