У деяких містах України не буде централізованного опалення взимку

У деяких містах України не буде централізованного опалення взимку

На Донеччині опалювальний сезон 2024-2025 розпочнеться частково.

Про це розповів головний редактор "Суспільне. Донбас" Андрій Крамченков.

"Опалювальний сезон на Донеччині розпочнеться лише частково. Минулого тижня ми працювали у Покровську та Святогірську. В обох містах централізоване опалення не буде доступне з різних причин", - зазначив Крамченков.

Він пояснив, що у Святогірську немає і не буде газу, а також багато квартир пустують.

"Тому навіть за наявності всіх умов, запустити воду в батареї неможливо, поки мешканці не повернуться і не перевірятимуть, чи не пошкоджені батареї або чи не протікає вода на нижні поверхи. У приватному секторі паливо видають за різними програмами, але в багатоквартирних будинках опалювального сезону не буде", - додав главред "Суспільне. Донбас".

Згідно з його слів, схожа ситуація і в Покровську, адже тільки 40% міста має електрику. Водночас газопостачання відсутнє.

"Люди активно виїжджають. За словами Сергія Добряка, начальника міської військової адміністрації, в серпні у місті було 48 тис. мешканців, а зараз залишилося близько 12 тис. Евакуація трохи уповільнилася, оскільки залишилося мало людей", - розказав Андрій Крамченков.

За його словами, з цих 12 тис. мешканців близько 600 - працівники критичної інфраструктури, які також виїдуть, якщо їхні послуги більше не будуть потрібні.

"У місті залишається 46 дітей. Кажуть, що сім’ї знають, куди виїжджати, і впродовж місяця вони також покинуть Покровськ", - додав Крамченков.

Він нагадав, що він південних околиць міста до лінії фронту менше 7 км, половину міста покривають fpv-дрони, може накривати ворожа артилерія, а сіра зона наближається до південних околиць Покровська.