Керівник Парламентської асамблеї НАТО назвав шкідливим один з пунктів "плану перемоги"

Керівник Парламентської асамблеї НАТО назвав шкідливим один з пунктів "плану перемоги"

Американський конгресмен Джеррі Конноллі, який очолює Парламентську асамблею НАТО, вважає шкідливою ідею президента Володимира Зеленського про дислокацію українських військ в Європі замість військ США.

Про це Конноллі сказав, комментуючи "план перемоги", у якому є такий пункт, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це щедра пропозиція з боку президента Зеленського, з яким я зустрічався багато разів, включно у вузькому колі на різних конференціях і заходах. Але думаю, що це недоречна пропозиція зараз. Вона виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якщо би він виграв вибори. І для тих з нас, хто бореться за Україну в Конгресі США – нам не треба чути такого. США повинні бути в Європі", - впевнений він.

"Не треба заохочувати США виходити з Європи – бо це не в інтересах України і не в інтересах союзників. Якщо хтось би й вітав це – так це Володимир Путін. Бо ми – це засіб протидії і наша фізична присутність в Європі заспокоює партнерів. Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… Добре, я беру до уваги цю пропозицію як вияв щедрості, але сама ідея не є продуктивною. А в цей час вона ще й шкодить", - сказав Конноллі.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув усі ключові пункти плану перемоги Володимира Зеленського через побоювання ескалації.