пасічника судитимуть за примусову мобілізацію мешканців Луганщини

пасічника судитимуть за примусову мобілізацію мешканців Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт стосовно керівника самопроголошеної «лнр» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Розслідування встановило, що на виконання спільного злочинного плану з вищим політичним керівництвом рф обвинувачений приймає низку юридично нікчемних законів та підзаконних актів щодо забезпечення примусової загальної мобілізації громадян України.

«Такі «документи» фактично забезпечують її проведення на захопленій території Луганської області. Надалі, в примусовому порядку, без відповідної бойової підготовки чоловіків направляють для ведення бойових дій проти України у складі регулярних військ зс рф», – пояснили у прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, такими діями пасічник порушив і продовжує порушувати вимоги ст. ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 року, ст. 23 Гаазької конвенції про закони та звичаї війни на суходолі від 18.10.1907 року.

Наразі його оголосили в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, пасічника вже засудили за ряд злочинів проти основ нацбезпеки України та колабораційну діяльність до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.