ЛОВА: У “лнр” бізнес змушують складати списки “непаспортизованих”, у Луганську – дефіцит водіїв

ЛОВА: У “лнр” бізнес змушують складати списки “непаспортизованих”, у Луганську – дефіцит водіїв

Окупанти на Луганщині вимагають у бізнесу списки найманих чоловіків. Комунальному перевізнику в окупованому Луганську не вистачає 300 водіїв.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, у самопроголошеній “лнр” загарбники перевіряють представників бізнесу на наявність найманих працівників, у яких досі відсутній паспорт рф. Вимагають надати відповідні списки чоловіків до місцевих військкоматів, жінок – до окупаційної адміністрації.

“Окремо вказали скласти перелік чоловіків, які отримали цей документ до того моменту, коли постановка на облік стала для цього обов’язковою. Погрожують раптовими перевірками підприємств”, – розповіли у ЛОВА.

Також повідомляється, що в окупованому Луганську утворилася нестача водіїв комунального транспорту.

“Наслідки примусової мобілізації вже не приховують навіть офіційні джерела окупантів. Бо місто перебуває на межі транспортного колапсу. Комунальне підприємство, яке відповідає за рух автобусів, готове взяти на роботу 300 водіїв. Сотні вакансій утворилися, починаючи з весни 2022 року. Небагато охочих і сьогодні, бо працевлаштування відбувається через військкомат – у пряму пастку потрапляти не хоче ніхто”, – прокоментували у ЛОВА.

Нагадаємо, на Луганщині забиратимуть паспорт рф за відмову стати на військовий облік.