Лисогор заявив про готовність усіх релокованих установ, соцоб’єктів, шелтерів та хабів Луганщини до опалювального сезону

Усі релоковані установи, соціальні об’єкти, шелтери і хаби Луганщини готові до опалювального періоду, – Лисогор

Станом на 24 жовтня опалювальний сезон стартував у більшості місць тимчасового проживання (МТП) та шелтерах, створених для ВПО Луганської області.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає пресслужба відомства.

За його словами, з 1 листопада розпочнеться забезпечення теплом МТП у Краснограді Харківської області та у Києві.

Релоковані лікувальні заклади вчасно отримали теплоносій. На випадок блекаутів вони також забезпечені резервними джерелами живлення та обігріву.

«В усіх 37 координаційних центрах допомоги ВПО Луганщини створено умови для функціонування в режимі пунктів обігріву на випадок тривалої відсутності електропостачання чи погіршення погодних умов. В центрах є генератори та необхідна кількість паливно-мастильних матеріалів, портативні станції для підзарядки гаджетів, Starlink для доступу до інтернету, автономні засоби освітлення, резервний запас продуктів харчування, питної води та ліків, облаштовані місця для відпочинку. У разі надзвичайної ситуації режим роботи гуманітарних осередків автоматично подовжать», - сказав Лисогор.

Нагадаємо, раніше у Луганській ОВА повідомляли, що гумхаби Луганщини на випадок відключень взимку матимуть опалення та електроенергію.