ЛОВА: на Луганщині окупанти вже готуються до виборів, людям не зараховують стаж з окупованих у 2022 році підприємств

ЛОВА: на Луганщині окупанти вже готуються до виборів, людям не зараховують стаж з окупованих у 2022 році підприємств

Російські загарбники штучно збільшують кількість виборчих округів на окупованій Луганщині. При оформленні пенсій росіяни не враховують документів з підприємств, окупованих у 2022 році міст.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Окуповані території почали готувати до виборів у держдуму рф, які мають відбутися у 2026 році. У 2025 році центральна виборча комісія рф має затвердити нову схему одномандатних округів на заміну ухваленій у 2015 році. Основний критерій, що враховуватиметься при «нарізанні» округів і, відповідно, визначенні їхньої кількості, – загальна чисельність населення на захоплених територіях.

«Основна арена для маніпуляцій – самопроголошені «лнр» та «днр», куди масово завозять жителів віддалених регіонів рф, сім’ї російських військових, дешеву робочу силу. Де саме вони будуть голосувати – на окупованих територіях чи вдома – не має значення. Чи залишаться живими на той момент російські військові – цвк рф теж не хвилює. Головне – реєстрація. Ще одна лазівка для маніпуляції – кількість місцевого населення, що повернулася або приїде в день виборів. Місцеві окупаційні органи влади можуть подати до рф будь-які цифри з цього приводу», – зазначили у ЛОВА.

Також в адміністрації повідомили, що у пенсійних структурах самопроголошеної «лнр» не враховують документів, що підтверджують стаж, зокрема й пільговий, здобутий на підприємствах, які були розташовані на окупованій у 2022 році територіях. Особам, які звертаються за оформленням відповідних виплат, нараховують пенсії на загальних засадах за даними, що містяться у трудовій книжці та архівах, зібраних до 2014 року.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині росіяни зобов’язали людей з інвалідністю отримати паспорт рф і пройти медкомісію – інакше позбавлять виплат.