Вперше у Сєвєродонецьку - книжкова толока

Вперше у Сєвєродонецьку - книжкова толока

25-26 серпня у Сєвєродонецьку вперше відбудеться літературно-мистецький фестиваль «Сєвєродонецька книжкова толока». Його організовує ГО «Центр мистецтв «Арт-Простір» у партнерстві з Сєвєродонецькою міською радою, Кризовим медіа-центром «Сіверський Донець», Туристичною асоціацією Луганської області, Туристичним інформаційним центром «Сєвєродонецьк», ГО «Пружина» та ін.

Мета Фестивалю - об’єднати навколо українського слова й української культури українців із різних регіонів і мешканців тепер уже прифронтової території Луганської області, показати, що Сєвєродонецьк – не лише місто індустріальне, а місто, в якому розвивається сучасна українська культура.

Як зауважує директор Фестивалю Ігор Гармаш: «Такі фестивалі вкрай необхідно проводити вздовж лінії фронту, оскільки вони дають можливість людям відчути свою приналежність до української культури й України загалом».

На Фестивалі можна буде придбати книги, поспілкуватися з відомими письменниками й письменницями, взяти участь в актуальних тематичних дискусіях, переглянути фільми тощо. На найменших відвідувачів і відвідувачок чекатиме дитячий простір «Книголісся».

Фестиваль складатиметься із двох частин: ярмаркової і подієвої.

Ярмарок – це продаж книг від відомих українських видавництв. На сьогодні до участі у Фестивалі зголосилися: «Видавництво Старого Лева», «Смолоскип», «АССА», «Ранок», «Теза», «Навчальна книга «Богдан», Видавництво Вадима Карпенка та інші.

Упродовж двох днів із 10:00 до 19:00 відбуватимуться різноманітні заходи – зустрічі з письменниками, дискусії, музичні і театральні події. На книжковій толоці побуває більше 50 митців, серед яких – Галина Вдовиченко, Олена Ольшанська, Олег Шинкаренко, Галина Пагутяк, Майк Кауфман-Портніков, Катерина Немира та ін.

Особливою локацією буде дитячий простір «Книголісся», де на дітей чекають майстер-класи, казкові герої, мультфільми.

Місце проведення Фестивалю: Сєвєродонецький міський палац культури (просп. Хіміків, 28)
Час: 25-26 серпня з 10:00 до 19:00
Офіційне відкриття: 25 серпня о 13:00

Стежте за подіями на офіційній сторінці у Фейсбук -
https://www.facebook.com/severodonetsk.booktoloka
______________
Проект "Сєвєродонецька книжкова толока" виконується в рамках проекту "Зміцнення громадської довіри", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)

Організатор фестивалю – Центр мистецтв «Арт-Простір» (Запоріжжя).
Партнери Фестивалю – Сєвєродонецька міська рада, Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець», Туристична асоціація Луганської області, Туристичний інформаційний центр «Сєвєродонецьк», ГО «Пружина» та ін.