Із залу суду

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення відносно групи осіб, що приїхали до м. Сєвєродонецька з Полтавської області, за фактами скоєння відкритого заволодіння чужим майном.
     Прямуючи до нашого міста на автомобілі вони вирішили заволодіти грошовими коштами знайомих їм осіб, які, як їм було відомо, раніше продали своє житло.
     Один з групи злочинців після звільнення працював в м. Сєвєродонецьку в приватній фірмі, що займалась наданням послуг при переїзді громадян з одного помешкання на інше. Другий раніше судимий скоїв низку аналогічних кримінальних правопорушень в Полтавській області. Третя особа раніше не притягувалась до кримінальної відповідальності.
     Незважаючи на позицію підсудних про невизнання своєї провини, застосовано заходи для встановлення фактичних обставин справи. Грунтовно допитано у судовому засіданні потерпілих мешканців міст Сєвєродонецька та Лисичанська, що вказали на вищевказаних осіб, які скоїли стосовно останніх правопорушення. Крім того, при розгляді провадження досліджено матеріали досудового слідства, висновки проведених експертиз та допитано свідків.
     Після розгляду справи по суті винним особам призначено покарання від 6 до 8 років позбавлення волі з врахування ступеню участі кожного у скоєних злочинах.
     В теперішній час вирок набув чинності.

О.В. Кудрявцева, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури