За добу ЗСУ знищили 10 російських безпілотників

За добу ЗСУ знищили 10 російських безпілотників

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Окрім того, було збили 2 ворожих розвідувальних БпЛА (“Орлан-10” і “Суперкам”), а також 8 ударних (7 - типу “Шахед-136” та 1 - “Ланцет”).

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий військовий об’єкт противника.

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали й цивільні люди.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту підрозділи сил оборони України відбили більше 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Діброва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Григорівка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське і Спірне - Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають важкі бої за Бахмут. Водночас українські захисники відбили наступ противника в напрямку населеного пункту Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Часів Яр, Костянтинівка , Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове та Первомайське Донецької області.
На Мар’їнському напрямку минулої доби українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка. 

Нагадаємо, у Невському на Луганщині жінка отримала поранення.