На Луганщині внаслідок обстрілів знищено 11 заправок

На Луганщині внаслідок обстрілів знищено 11 заправок

До поліції надійшло повідомлення про те, що в ході збройної агресії рф та окупації Луганської області пошкоджені та знищені 11 газових автозаправочних станцій.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Також надійшло 36 повідомлень про знищення та пошкодження внаслідок обстрілів окупаційними військами рф приватних будинків і квартир у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Попасній, Золотарівці, Комишувасі та Щедрищевому.

Серед іншого надійшли повідомлення про те, що невідомі особи проникли та живуть у квартирі заявників у Рубіжному та будинку у Малоолександрівці Сватівського району.

Поліцейські зареєстрували повідомлення про незаконне заволодіння невідомими особами легковим автомобілем у Рубіжному.

У Лисичанську, Попасній, Новопскові, Біловодську та Троїцькому захопили споруди та майно державних установ. За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 341 КК України «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

Крім того, поліцейські викрили 55 осіб, які підозрюються у причетності до нзф та участі у бойових діях на боці окупаційних військ рф. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

До того ж, надійшло повідомлення про те, що після окупації Лисичанська представники окупаційних військ з квартири вкрали все майно, а у Сєвєродонецьку з двох квартир та з квартири у Лисичанську невідомі скоїли крадіжку побутової техніки. Внаслідок окупації Старобільського району у керівництва одного з аграрних підприємств відсутня можливість вивезти майно та документацію підприємства з офісів. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

Нагадаємо, поліцейські дістали з-під завалів останки трьох людей, які загинули внаслідок російського обстрілу деокупованої Новоєгорівки.