Окупанта з «лнр» засудили до 10 років тюрми

Окупанта з «лнр» засудили до 10 років тюрми

За матеріалами слідства СБУ до 10 років тюрми засудили бойовика «лнр», який у складі штурмового загону «Шторм» російської окупаційної армії атакував позиції ЗСУ на Бахмутському напрямі.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Досудовим розслідуванням встановили, що на початку 2022 року мешканець Лутугинського району Луганщини вступив за контрактом до «2 АК НМ лнр», підпорядкованого Південному військовому округу МО рф.

З того часу він служив у якості водія, снайпера, розвідника. Брав участь у бойових діях в районі Рубіжного, Лисичанська, Попасної.

На початку 2023 року пройшов спеціальну підготовку і його зарахували до підрозділу «Шторм», сформованого міністерством оборони рф для прориву оборони ЗСУ в районі Бахмута.

Утім, у березні цього року українська армія завдала штурмовому підрозділу нищівних втрат.

Окупант врятувався тим, що при невдалій спробі штурму позицій ЗСУ отримав поранення і потрапив у полон.

Під час досудового розслідування він надав СБУ свідчення щодо своїх командирів, озброєння, переміщення та дислокації російських військ тощо.

Суд визнав окупанта винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та участі у незаконних збройних формуваннях (ч.2 ст.110 та ч. 2 ст.260 Кримінального кодексу України). Правопорушника засуджено до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ В Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, ексмера Рубіжного Сергія Хортіва засудили до 10 років тюрми.