Польські партнери передали Луганщині "гуманітарку", машину “швидкої” та пообіцяли оздоровити дітей

Польські партнери передали Луганщині "гуманітарку", машину “швидкої” та пообіцяли оздоровити дітей

Делегація Люблінського воєводства на зустрічі з начальником Луганської ОВА Артемом Лисогором передала громадам Луганщини гуманітарну допомогу. Крім того, сторони домовилися про оздоровлення луганських дітей у Польщі.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Зустріч відбулася 14 липня у Львові.

"Наші польські партнери на чолі з маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та віцемаршалком цього воєводства Збігнєвом Войцеховським передали допомогу для жителів Луганщини, зокрема зі Старобільського та Сєвєродонецького районів", - повідомив про її результати Артем Лисогор.

Йдеться про 17 тонн гуманітарної допомоги, яка включає генератори, ноутбуки, харчі та засоби гігієни. Для потреб КНП "Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги" польські партнери доправляють машину "швидкої" медичної допомоги, заповнену обладнанням.

Також у Львові Луганська обласна військова адміністрація та Люблінське воєводство підписали виконавчу угоду щодо торгово-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва.

Керівники територій погодили співпрацю у підготовці та реалізації Стратегії відновлення Луганської області та взаємодію у наданні гуманітарної допомоги жителям Луганщини.

У ЛОВА також зазначили, що на зустрічі сторони домовились оздоровити 50 дітей з Луганщини в Люблінському воєводстві. Крім того, керівництво обласної адміністрації отримало запрошення на участь в економічному форумі «Люблінський хаб для відбудови України», який відбудеться 11 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, раніше Люблінського воєводство пообіцяло допомогти Старобільську у відновленні критичної інфраструктури після деокупації.