Лисогор назвав причини, чому на Луганщині ворог тисне, не рахуючись із втратами

Лисогор назвав причини, чому на Луганщині ворог тисне, не рахуючись із втратами

Ворожим військам поставлена задача до листопада повністю окупувати території Луганської та Донецької областей.

Про це в ефірі ICTV повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації.

“Місяць тому ще була поставлена задача їхнім гауляйтерам головним про те, Луганщину та Донеччину необхідно до листопада окупувати. Але вони намагаються і наш наступ збити трохи, активізувавшись на тому напрямку, де наступ ще не почався. І зрозуміло, що вони наші резерви хочуть трошки хитнути, але, я думаю, що наші керівники Збройних сил і Головнокомандувачі чітко знають, що вони роблять”, - зауважив Лисогор.

За його словами, виконуючи наказ, ворог “засипає лінію зіткнення на Луганщині своїми силами, не рахуючись із втратами”. Так, лише за вчора, 26 липня, до моргу Первомайська доставили 110 окупантів. Крім того, в місцевій лікарні перебувають ще 750 поранених.

Загальну військову ситуацію на Луганщині керівник обласної адміністрації назвав “дуже динамічною”.

“На території Луганщини ворог дуже сильно активізувався. Сьогодні тільки було трохи затишшя, але перед цим три дні дуже важких боїв було. З трьох сторін атакував ворог. Але хлопці тримаються. Десь є деякі переміщення, можливо, на покращені позиції, але десь є і контратакуючі дії, і локалізації деяких провалів ворога”, - поінформував він.

Нагадаємо, 26 липня на Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії південніше Новоселівського. На Лиманському – у районі південніше Діброви.