Рубіжанину, який брав участь в окупації населених пунктів Сєвєродонецького району, повідомили про підозру

Рубіжанину, який брав участь в окупації населених пунктів Сєвєродонецького району, повідомили про підозру

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України про підозру повідомили бойовику окупаційного підрозділу збройних сил рф, який воював проти Сил оборони на східному фронті.

Про це повідомляє Управління СБ України в Черкаській області.

Зрадник входив до складу одного із мотострілецьких підрозділів Південного військового округу зс рф. За даними кіберпідрозділу, бойовиком виявився 36-річний мешканець тимчасово окупованого Рубіжного. У 2021 році він добровільно вступив до підконтрольного рф силового блоку самопроголошеної «лнр».

На посаді навідника танка проходив службу у складі «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. отамана Платова».

Після початку повномасштабного вторгнення росії цей підрозділ увійшов до збройних сил рф та був залучений до ведення бойових дій на Луганському та Донецькому напрямках.

Встановлено, що бойовик неодноразово обстрілював позиції українських військових та брав безпосередню участь в окупації населених пунктів у Сєвєродонецькому та Бахмутському районах.

Під час одного з таких боїв за місто Попасна у квітні 2022 року зловмисник отримав тяжке поранення, однак, відновившись, продовжив воювати у складі військ рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасового окупованій території.

Підозрюваного оголошено у розшук.

Йому загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття держзрадника проводили співробітники СБУ Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру бойовику з Луганська, який брав участь в окупації міст на сході України.