Сєвєродонецьким дітям, які «відпочили» у рф, вдома влаштовують перевірки: зведення ЛОВА

Сєвєродонецьким дітям, які «відпочили» у рф, вдома влаштовують перевірки: зведення ЛОВА

Підлітки з Сєвєродонецька проходять перевірки після повернення з літніх таборів рф. У школі Лисичанська окупанти одночасно влаштували партійний штаб та укриття для військових.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За інформацією обласної адміністрації, на дітей від 10 до 16 років, які повертаються до Сєвєродонецька з літніх таборів рф, чекають «індивідуальні бесіди» з відповідними окупаційними службами. Крім цього, у них ретельно перевіряють мобільні телефони.

«Підлітки понад рік практично не мали доступу до інтернету. Тому колаборанти підозрюють, що при виїзді з міста ті можуть підтримувати зв’язки з однолітками, які евакуювалися, та дізнаватися новини із джерел, не окутаних російською пропагандою», - наголосили у ЛОВА.

Також загарбники остерігаються, що діти можуть повідомляти про останні події, що відбуваються в Сєвєродонецьку. При підозрі окупанти викликають на такі «бесіди» батьків.

Водночас у школі № 14 в Лисичанську вдень діє штаб провладної партії, де спостерігається скупчення цивільних.

«Однак вночі приміщення служить укриттям для військових рф, які таким чином прикривають себе місцевим населенням», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом липня росіяни вивезли близько 280 дітей з Антрацитівського району (тимчасово окупована територія Луганської області) до «казачого кадетського корпусу» у калмикії (рф).