У Великій Британії стартувала третя міжнародна місія з навчання українських військових (ФОТО)

У Великій Британії стартувала третя міжнародна місія з навчання українських військових

У Великій Британії розпочалася третя міжнародна місія з навчання українських військових Interflex, куди також прибули литовські інструктори.

Про це пише LRT.

"Мета навчальної групи -  під час базового військового вишколу дати українським військовим знання і навички, необхідні для виживання і досягнення успіху на полі бою. Для військовослужбовців буде організовано навчання поводженню зі зброєю, влучній стрільбі, ідентифікації техніки, медична та інженерна підготовка, а також тактичні навчання в населеній і лісистій місцевості", - заявив майор Кястутіс Чекавічюс, який очолює литовську навчальну групу в цій місії.

На офіційній сторінці міноборони Великої Британії у Twitter опубліковані фото з навчання українських військових під час місії Interflex.

"Британська армія передає українським солдатам спеціалізовані навички і тактику для розвитку їхніх бойових можливостей у міських умовах. Тренувальна програма, спрямована на те, щоб навчати українських новобранців і зробити їх смертоносними та живучими солдатами", - йдеться у повідомленні.

Interflex - це очолювана Великою Британією міжнародна військова навчальна місія з підготовки Збройних сил України.

Вона прийшла на зміну операції Orbital, яку проводила тільки Британія для підготовки українських військових з початку 2015 року по червень 2022 року. У межах операції Interflex до навчання  залучили інструкторів із семи країн, що входять до Об'єднаних експедиційних сил під проводом Британії, а також із Німеччини, Канади, Австралії та Нової Зеландії. За останній рік у рамках операції було навчено до 10 тис. українських військовослужбовців.

Галерея зображень

навчання ЗСУ у Великій Британії
навчання ЗСУ у Великій Британії