Очільникам окупаційних «міграційної служби» та «митниці» на Луганщині загрожує до 15 років тюрми

Очільникам окупаційних «міграційної служби» та «митниці» на Луганщині загрожує до 15 років тюрми

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області двом псевдоначальникам структурних підрозділів «міграційної служби» та «митниці» «лнр» повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення мешканка Селезнівки, колишня держслужбовиця, почала співпрацювати з представниками «лнр».

У квітні 2023 року окупанти призначили її «начальником відділу міграційної служби Старобільського районного відділу внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ лнр».

Вона здійснює перереєстрацію та видачу паспортів рф місцевим жителям. Крім того, на камери пропагандистським телеканалам розповідає про «успішну» діяльність незаконного правоохоронного органу.

Другий підозрюваний – мешканець Луганська, ексспівробітник Старобільської митниці ДМС України.

У травні 2022 року очолив «відділ митного оформлення № 2 митного посту «Танюшівка». Структурний підрозділ входить до складу «державного митного комітету лнр».

Фігурант здійснює митний контроль та оформлення товарів, і контролює процес адміністрування платежів.

Особам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, на підставі нововиявлених фактів командиру загону спецпризначення «ахмат», який керував обстрілами на Луганщині, повідомили про нову підозру.