У Раді пропонують викликати всіх чоловіків у "військомати" телефоном і через Інтернет

У Раді пропонують викликати всіх чоловіків у "військомати" телефоном і через Інтернет

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про внесення змін до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", яким пропонується викликати всіх чоловіків у  ТЦК телефоном і через Інтернет.

Документ №9566 зареєстрував нардеп Георгій Мазурашу (фракція "Слуга народу").

Проєкт закону пропонує внести зміни в статтю 38 закону "про мобілізацію" щодо виконання правил військового обліку і доповнити пункт 11 статті, абзацом про те, щоб призовники, військовозобов'язані й резервісти протягом семи діб з’явились за місцем перебування на військовому обліку до ТЦК для уточнення облікових даних після оголошення про загальну мобілізацію в Україні.

Також проєкт закону пропонує дозволити ТЦК проводити уточнення даних за допомогою телефону та Інтернету.

"Якщо внести запропоновані зміни, "військомати" зможуть сконцентруватися на роботі з вмотивованими патріотами, а інші громадяни, без потреби тікати і ховатися від повісток, будуть працювати на економіку (а отже і на обороноздатність)", - йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.

Також документ пропонує залучати до громадських робіт або до робіт на оборонних підприємствах військовозобов’язаних, які через релігійні чи особисті переконання письмово відмовляються від призову на військову службу для виконання бойових завдань.

Залучати таких громадян до робіт пропонують із зарплатою на рівні не менше розміру мінімальної заробітної плати, затвердженої в Україні станом на день мобілізації.

Нагадаємо, зараз згідно з ч. 3 ст. 22 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки).