Єрмак опублікував "Філософію української формули миру", яку представили у Саудівській Аравії

Єрмак опублікував документ "Філософія української формули миру", який представили у Саудівській Аравії

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак оприлюднив документ "Філософія української формули миру", який був представлений на саміті у Саудівській Аравії.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що у документі міститься філософія кожного з 10 пунктів "формули миру" президента Володимира Зеленського. Ознайомитися з ним можна за посиланням.

Єрмак зазначив, що найближчим часом відбудеться чергова зустріч послів країн-учасниць для координації подальших дій. Буде напрацьовано практичні кроки з реалізації кожного з пунктів Формули миру. Паралельно триватиме підготовка порядку денного установчого Глобального саміту миру.

Нагадаємо, протягом 5-6 серпня в Саудівський Аравії відбулися переговори між 40 країнами, включаючи США, Китай та Індію, щодо припинення війни в Україні і пошуку мирних рішень.

Серед учасників також була Індонезія, Єгипет, Мексика, Бразилія, Чилі й Замбія. Росія на саміт не запрошена. Мирний саміт щодо України в Саудівській Аравії закінчився без підсумкового комюніке.

Державний департамент США заявив про результативність участі Китаю в переговорах у Саудівській Аравії щодо мирного плану України, однак деталі переговорів з КНР не розголошуються.