Фейкове відновлення окупантами Сєвєродонецька більше нагадує “відмивання” мільйонів рублів, – Стрюк

Фейкове відновлення окупантами Сєвєродонецька більше нагадує “відмивання” мільйонів рублів, – Стрюк

Фейкове відновлення окупованих минулоріч міст – це масована пропаганда, розрахована на внутрішнього споживача в рф.

Про це в ефірі “Донбас. Реалії” повідомив керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк.

“Це схоже на таку масовану пропаганду для внутрішнього споживача, більше на території російської федерації, що ось нові території, туди щось вкладається”, – сказав він.

За словами Стрюка, загарбники замінюють вікна та радіатори у багатоповерхівках, які після російських обстрілів потребують капітальних ремонтів дахів.

“Насправді це схоже на театр абсурду, принаймні те, що стосується Сєвєродонецька. Вставляються нові вікна, робляться відкоси (я вже не кажу, що вікна привезли одним складом і незалежно від розміру їх всюди впихають, десь там замазали, десь прорубали), але за відсутності каналізації, за відсутності постійного водопостачання, опалення. Тобто ніхто не займається капітальним ремонтом мереж, ніхто не відновлює знищені мережі, а робиться картинка благополуччя, як би ось у будинку поміняно всі вікна. А те, що в ньому немає світла, люди не живуть, будинок порожній, тому що дах тече, але при цьому вставляються вікна…Це недешеве задоволення і більше нагадує відмивання мільйонів рублів”, – розповів керівник МВА.

Він також повідомив, що останнім часом ще й "загострилося" проведення якихось масових заходів: то чемпіонат зі спорту в ледве вцілілому спортзалі, одному на все місто, то ще якась пропагандистська акція: “Тотальне окозамилювання”.

Нагадаємо, Луганська ОВА повідомляла, що у Сєвєродонецьку окупанти на власний розсуд розподіляють торговельні приміщення між підприємцями.