Новости налоговой инспекции Северодонецка

Всі звернення розглянути у встановлений термін.

З початку 2013 року до ДПІ у м. Сєвєродонецьку надійшло 41 письмове звернення  громадян, що на 7 звернень  менше   ніж за відповідний період минулого року, з них: 41 у вигляді  заяви (100%), в т.р. 2 анонімні, скарг та пропозицій не надходило.

Станом на 01.12.2013 усі звернення опрацьовані,  відповіді надані в рамках  існуючого законодавства, без порушення терміну.

За соціальним станом усі звернення діляться на:

  • 18 звернень -  від підприємців міста (в т.р. 3 колективних);
  • 3 звернення – від депутатів міської ради;
  • 20  звернень -  соціальний стан не визначено, але вказано, що 2 звернення від інвалідів І та ІІІ групи.

Крім того,  на протязі 2013 року, згідно запису на  особистий прийом, начальником ДПІ  у м.Сєвєродонецьку Погорєлим С.С. було проведено 2 зустрічі з громадянами міста:

  • Одна - з СПД – фізичною особою,стосовно ліквідації підприємницької діяльності його дружини в рамках виконання судових рішень.
  • Друга  зустріч з представниками громадської організації  з питань забезпечення дотримання законності та прав громадян.

За 11 місяців  2013 року на адресу інспекції надійшло 11 запитів на публічну інформацію, з них:

  • на 7 звернень була надана запитувана публічна  інформація у повному обсязі;
  • на 4 заяви  в наданні інформації  було відмовлено  на підставі ст. 17 п.17.1 п.п.17.1.9. Податкового кодексу України та п. 1 , п.2 ст. 7 Закону України №2939 (конфеденційна інформація).

Звернення громадян та запити на публічну інформацію, які надходять до ДПІ у м.Сєвєродонецьку беруться під особистий контроль начальника ДПІ та його заступників.

Скарг на недоліки в роботі, або на неправомірні дії посадових осіб ДПІ, з початку 2013 року не надходили.

Звернень від жінок, яким  присвоєно  почесне  звання України „Мати-героїня,”  інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України та колективних звернень, не надходило.

 

Протягом 11 місяців  надано понад 75 тисяч адміністративних послуг.

Протягом 11 місяців 2013 року  до ДПІ у м. Сєвєродонецьку  кількість звернень платників податків та громадян міста в Центр обслуговування платників за отриманням інформаційно – консультаційних  та інших послуг складає 75613, з них адміністративних послуг надано в кількості 9241.

В ДПІ постійно проводиться  анкетування відвідувачів ЦОП, щодо якості надання адміністративних та інших послуг. Станом  на 01.12.2013, за результатами отриманих анкет, негативні відгуки відсутні.

Скарг на якість обслуговування платників податків по центру обслуговування платників ДПІ у м. Сєвєродонецьку  до ДПІ та на сервіс "Пульс", протягом 2013 року,  не надходило.

 

Порядок закрытия предпринимательской деятельности.

ГНИ в г.Северодонецке  Главного управления Миндоходов в Луганской области сообщает, что закрытие предпринимательской деятельности начинается с подачи заявления Государственному регистратору  о прекращении предпринимательской деятельности.

Информация от Госрегистратора по такому налогоплательщику поступает в органы Миндоходов по месту регистрации предпринимателя.

Органы Миндоходов на основании статьи 78 Налогового кодекса Украины от 02.12.2010 № 2755 (с изменениями и дополнениями) назначают сроки проведения документальной внеплановой проверки.

Для закрытия деятельности и проведения документальной проверки  налогоплательщику  необходимо обеспечить:

  • погашение задолженности по всем налоговым платежам и единому взносу на общеобязательное государственное страхование;
  • закрыть расчетные счета в банковских учреждениях и предоставить выписки о движении средств по данным счетам за проверяемый период;
  • предоставить первичные документы по осуществлению финансово - хозяйственной деятельности. 

Если по результатам проверки выявлено занижение налоговых обязательств, налогоплательщик обязан погасить налоговый долг и только после расчета с бюджетом, выдается справка  о снятии предпринимателя с налогового учета.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина