Україна та Швеція задекларували спільне виробництво БМП CV-90

Україна та Швеція задекларували спільне виробництво БМП CV-90

Представники України та Швеції підписали декларацію про намір стосовно спільного виробництва й обслуговування шведських бойових машин піхоти CV-90.

Про це на пресконференції заявив шведський прем'єр Ульф Крістерссон, повідомляє "Європейська правда".

"Щиро вітаю сьогоднішню заяву про наміри, підписану тут кілька хвилин тому – спільне бажання Швеції та України посилити співпрацю щодо виробництва, навчання й обслуговування платформи CV-90", – зазначив прем'єр-міністр Швеції.

Він нагадав, що з лютого 2022 року загальна двостороння допомога Києву з боку Стокгольма становить 2,2 мільярда євро, включно з останнім пакетом військової допомоги на 270 мільйонів євро.

У січні Швеція оголосила, що передасть Україні близько 50 бойових машин CV-90.

Бойові машини піхоти CV-90 оснащені, зокрема, 40-мм автоматичними гарматами, димовими гранатометами та кулеметами. Автоматична гармата може вести вогонь проти піхоти, бронетехніки та повітряних цілей на відстані до чотирьох кілометрів.

Нагадаємо, газета The Washington Post отримала документи про роботу заводу з виробництва "шахедів" в росії у Татарстані (район Алабуга), які свідчать, що рф має на меті до середини 2025 року зібрати 6 тис. безпілотників.