Президенти Литви і Португалії прибули у Київ на святкування Дня незалежності України

Президенти Литви і Португалії прибули у Київ на святкування Дня незалежності України

Президент Литви Гітанас Науседа і президент Португальської республіки Марсело Ребелу де Соуза прибули у Київ, щоб відсвяткувати День незалежності України.

Про свій візит Науседа сповістив у Twitter.

"Повернувся до Києва, щоб разом із братнім українським народом відсвяткувати День Незалежності України. Перемога України близько! Литва продовжуватиме підтримувати Україну скільки завгодно!", - додав він.

Президент Португалії до української столиці о 07:30 за місцевим часом з дводенним візитом, який збігається з відзначенням 32-ї річниці незалежності країни, пише CNN.

Виходячи з потяга, Ребелу де Соуза сказав, що перебуває в Києві, щоб продовжити португальську присутність і солідарність з Україною, а також взяти участь у святкуванні Дня незалежності в четвер.

"Мета множинна. По-перше, це продовження португальської присутності. Тут був прем’єр-міністр, президент асамблеї республіки, міністр закордонних справ був тут кілька разів, тепер приїхав президент республіки. Португалія присутня, щоб продемонструвати свою солідарність у всіх сферах", – заявив Марселу Ребелу де Соуза невдовзі після висадки на вокзалі Київ-Пасажирський.

Нагадаємо, міський голова Віталій Кличко повідомив, що з міркувань безпеки Київ не планує масових заходів до Дня незалежності України.

Кличко видав окреме доручення заступникам голови КМДА, головам столичних райдержадміністрацій не допускати погодження проведення недержавних масових заходів релігійного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру на території столиці 23 та 24 серпня. 

За даними розвідки, на День Незалежності України росія може вчинити чергову масовану ракетну атаку. Це може статися напередодні свята, або тривати кілька днів.