Тривала війна на виснаження дає росії перевагу, — Bloomberg про небезпеку "глухого кута" на фронті

Тривала війна на виснаження дає росії перевагу, — Bloomberg про небезпеку "глухого кута" на фронті

Україна та її союзники публічно заперечують, що цього року війна зайшла в "якийсь глухий кут", але в приватному порядку деякі офіційні особи попереджають, що це стає дедалі ймовірнішим, оскільки успіхи на місцях досягаються повільно.

Про це йдеться у статті Bloomberg.

Один із дипломатів, з яким поспілкувалося видання, на умовах анонімності сказав, що, враховуючи темпи виснаження та ресурси, які є в розпорядженні України, більш продумана стратегія Києва була правильною, попри додатковий час, який потрібен для її виконання.

"Якщо взимку бойові дії зайдуть у глухий кут, це буде справді велика проблема, буде втома від війни", — сказала науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Саманта де Бендерн. "США буде все менше цікавитися тим, що відбувається в Україні, і європейцям буде все важче переконувати американців, що Україна — це американська проблема".

У статті зазначається, що на початку цього року США та Європа були оптимістично налаштовані щодо значного прогресу, оскільки вони перекинули в Україну бронетехніку, ракетні системи та іншу зброю, відправляючи цілі підрозділи для навчання в країни НАТО. На зміну цій надії прийшло неохоче визнання того, що навіть передової зброї та тактики недостатньо, щоб швидко перемогти потужний і все ще боєздатний захист Росії.

Ця оцінка зусиль України базується на документах, з якими ознайомився Bloomberg, і розмовах з кількома офіційними особами, які побажали залишитися анонімними для обговорення конфіденційної інформації.

Вони зазначають, що росія, тим часом зуміла подолати спроби позбавити її військових зусиль, має достатньо боєприпасів, принаймні ще на один рік бойових дій. Кремль також зміг продовжувати стягувати нові війська до фронту, попри величезні втрати.

"Оцінка Путіна полягає в тому, що тривала війна на виснаження дає росії перевагу", - заявили офіційні особи союзників України.

Ще одна змінна, яка може визначити форму більш тривалої війни, — стабільність режиму Путіна в довгостроковій перспективі.