Білий дім розглядає кілька нових важливих посилень підтримки України, — WP

Білий дім розглядає кілька нових важливих посилень підтримки України,  — WP

Представники адміністрації президента США Джо Байдена високо оцінюють ймовірність того, що війна в Україні триватиме у наступному році, тому розглядають кілька важливих нових посилень підтримки.

Про це пише письменник і колумніст Девід Ігнасіус у статті для The Washington Post.

"У Вашингтоні зростає підтримка надання ракетних касетних боєприпасів, наприклад, які можуть вражати глибше, ніж артилерійські версії, які Сполучені Штати почали постачати минулого місяця", - йдеться у статті.

Він додав, що літня кампанія ЗСУ певним чином була розчаруванням і для України і для союзників.

"Але замість того, щоб шукати швидкого дипломатичного виходу, більшість високопоставлених чиновників США, здається, як ніколи переконані в необхідності стійко підтримувати Київ. На їхню думку, Сполучені Штати не можуть залишити свого союзника", - зазначається у статті.

Нагадаємо, на початку серпня Україна надала Пентагону звіт про використання американських касетних боєприпасів у війні з росією. Інформація, передана міністерству оборони США, включала як кількість випущених снарядів, так і кількість знищених російських цілей.

Звіт обумовлений запитом США в рамках угоди про надання Україні артилерійських касетних снарядів, відомих як DPICM. 

Довідка: Касетні засоби ураження (касетні бомби, касетні боєприпаси, касетні снаряди) — засоби ураження, різновид контейнера, що містять від двох до кількох сотень однотипних касетних бойових елементів (КБЕ, суббоєприпасів), які розкидаються на заданій висоті над поверхнею землі. Розкидані над певною територією бойові елементи забезпечують ураження більшої площі в порівнянні з боєприпасом-моноблоком.

Раніше The Wall Street Journal писала про досвід використання касетних снарядів на Південному напрямку фронту. Українські солдати розповіли, що використовували касетні бомби, які випускають десятки менших бомб і можуть спричинити руйнування на ширшій території, ніж звичайні артилерійські снаряди. Касетні бомби вражають зосередження російської піхоти, групи техніки та інші цілі, розчищаючи шлях для наступу.