У розвідці прогнозують, що рф не зможе випускати одночасно 100 ракет по Україні восени

У розвідці прогнозують, що рф не зможе випускати одночасно 100 ракет по Україні восени

В Головному управління розвідки Міноборони прогнозують, що армія рф не зможе випускати 100 ракет одночасно цієї осені, як це було минулоріч.

Про це повідомив представник ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький, пише РБК-Україна.

На його думку, російське командування зараз вивчає енергетичні об'єкти України, шукає їхні вразливі місця та розташування систем ППО.

Скібіцький вважає, що росіяни будуть все це аналізувати, щоби вибрати оптимальні маршрути для пусків. За його словами, тактика та підхід потенційних ударів росії восени залежатиме від того, наскільки методично правильно вона визначить критичні для нас об'єкти.

"Це може бути і 1-3 удари, спрямовані на один об'єкт, щоб його остаточно знищити. І масований удар різними видами озброєння - безпілотниками і ракетами. Проте таких масованих ударів, як це було минулого жовтня, листопада, грудня, коли вони випускали по 70-100 ракет одночасно - найімовірніше, вже не буде. Росіяни усвідомлюють, що вони можуть не добитись своєї цілі, а натомість лише виснажать свої запаси, як торік", - сказав Скібіцький.

За його словами, у розвідці, зі свого боку, робитимуть все, щоб захистити об'єкти, своєчасно виявити підготовку до ударів і, відповідно, дати рекомендації енергетикам, щоб не допустити серйозних руйнувань.

Скібіцький зазначив, що за даними ГУР, у росії залишається 585 ракет з радіусом дії понад 500 кілометрів, на озброєнні росіян також може бути близько 75 аеробалістичних ракет “Кинджал”, а також 150 ракет Х-22, які агресор прагне вдосконалити.

Нагадаємо, 21 серпня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що українську енергетичну систему активно відновлюють після російських ракетних ударів.

Він запевняє, що енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження опалювального зимового сезону без відключень електроенергії. Але Галущенко зазначив, що це буде можливо у разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріли.