Повітряна атака рф на Україну: у Києві загинули двоє людей, ППО знищила 28 ракет і 15 "шахедів" (ФОТО)

Повітряна атака рф на Україну: у Києві загинули двоє людей, ППО знищила 28 ракет і 15 "шахедів"

Під ранок 30 серпня рф атакувала Україну крилатими ракетами і ударними дронами, ППО знищила всі 28 крилатих ракет та 15 із 16-ти "шахедів". Проте у Києві двоє людей загинули.

Як повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, усього зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі.

За його даними, 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з Каспію та району Енгельса.

Водночас 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” випущені з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено всі 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей", - йдеться у повідомленні Залужного.

Наслідки ракетної атаки на Київ, Київщину та Житомирщину

У Києві уламки ракет впали у Шевченківському і Дарницькому районах. Мер Віталій Кличко повідомив про двох загиблих чоловіків на підприємстві.

"Загинули два охоронці підприємства. Зовсім молоді хлопці - 26 та 36 років",  – уточнили в КМВА.

Ще троє людей отримали різні ступені поранень.

На Київщині у Фастівському та Бучанському районах шість приватних будинків пошкоджено внаслідок падіння уламків ракет та "шахедів".

Поліція області повідомляє про трьох постраждалих: через займання оселі після потрапляння уламків опіки  отримала 69-річна жінка. Незначні порізи також мають 43-річний та 49-річний чоловіки одного із домоволодінь. 

Житомирська ОВА повідомила, що дрони-камікадзе атакували один з об'єктів інфраструктури області.

"Уламками збитого безпілотника було частково пошкоджено об'єкт інфраструктури та залізничне полотно. Осередки загоряння, що виникли через ворожу атаку, оперативно ліквідували. Місце події обстежується представниками правоохоронних органів. Жертв та постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.