Виділили понад 277 млн грн на компенсації за безоплатне розміщення ВПО

Уряд виділив понад 277 млн грн на компенсації за безоплатне розміщення ВПО

Уряд виділив понад 277 млн гривень на компенсації за безоплатне розміщення ВПО у закладах.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Уряду. Проєкт розпорядження підготували на виконання доручення Прем’єр-міністра.

Документ передбачає виділення відповідним закладам із резервного фонду державного бюджету понад 277,7 млн гривень для покриття витрат на комунальні послуги за січень-квітень 2023 року.

З них буде спрямовано:

  • понад 9,1 млн гривень – на виплату компенсацій закладам державної форми власності, що належать до сфери управління Міненерго, МОЗ, МКІП, Мінсоцполітики та МВС;
  • більш як 24,3 млн гривень – закладам освіти державної та приватної форми власності;
  • понад 238,2 млн гривень – комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, і закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад. Надання цієї додаткової дотації з держбюджету місцевим бюджетам за затвердженим розподілом між обласними бюджетами здійснюватиме Мінреінтеграції;
  • більш ніж 5,9 млн гривень – приватним закладам (окрім приватних закладів освіти).

Нагадаємо, Уряд встановив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання переселенців.