Зеленський доручив Умєрову впровадити нове ставлення до воїнів: "Люди не є витратним матеріалом"

Зеленський доручив Умерову впровадити нове ставлення до воїнів: "Люди не є витратним матеріалом"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий міністр оборони Рустем Умєров має зміцнити довіру до військових закупівель і впровадити нову філософію ставлення до українських воїнів.

Про це Зеленський сказав під час представлення Умерова.

"Нам потрібно більше довіри. Довіра до рішень, які приймаються, довіра до закупівель, які здійснюються, довіра до поставок, які плануються та здійснюються, довіра до зв’язку між підрозділами та тими частинами системи оборони України, які їм потрібні", - сказав Зеленський.

Зеленський додав, що "український воїн є ключовим пріоритетом сил оборони".

"Якщо зміни в силах оборони необхідні для блага і сили солдата, то такі зміни мають бути негайними. Це стосується всього: від бюрократичних процедур, які забирають час і енергію солдатів, до забезпечення наших солдатів", - сказав він.

Зеленський додав, що хоче, щоб новий міністр спростив бюрократію та зосередився на добробуті солдатів.

"Все, що можна оцифрувати, треба оцифрувати. Будь-яка бюрократична процедура, яку можна скасувати, повинна бути скасована. Усе, що може врятувати життя та здоров’я воїнів, має бути знайдено та передано українській армії. Потрібна нова філософія ставлення до українських воїнів: люди не є витратним матеріалом", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, парламент на засіданні, 6 вересня, призначив Рустема Умєрова новим міністром оборони України.