Українська розвідка висловилася про багатократне збільшення виробництва ракет в рф, про що писав NYT

Українська розвідка висловилася про багатократне збільшення виробництва ракет в рф, про що писав NYT

У Головному управління розвідки Міноборони вважають, що інформація про те, що росія наростила виробництво ракет попри санкції, не відповідає дійсності.

Про це під час телемарафону заявив речник ГУР Андрій Юсов.

Він запевнив, що росії потрібно ще багато часу, щоб повернути свій рівень виробництва на рівень довоєнних часів.

"Поточні обсяги виробництва не дозволяють навіть близько повернутися до рівня запасів ракет станом до 24 лютого", - сказав Юсов.

Нагадаємо, за даними американської газети NYT, яка спирається на інформацію, отриману від  офіційних осіб США, Європи та України, росія зуміла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом, щоб збільшити виробництво ракет за межі довоєнного рівня, зробивши Україну особливо вразливою для посилених атак у найближчі місяці.

Менш ніж за рік після початку війни росія спрямувала контрабандні потоки з електронікою через такі країни, як Вірменія та Туреччина.

Перед війною один високопоставлений західний оборонний чиновник сказав, що росія могла виготовляти 100 танків на рік; зараз вони виробляють 200, пише NYT. Західні офіційні особи також вважають, що росія збирається виробляти два мільйони артилерійських снарядів на рік — це вдвічі більше, ніж до війни.

В результаті цього поштовху росія зараз виробляє більше боєприпасів, ніж Сполучені Штати та Європа. 

 Глава Офісу президента України Андрій Єрмак у відповідь на цю інформацію закликав союзників України посилити санкції проти рф.