Єдиний держреєстр військовозобов'язаних братиме інформацію з інших реєстрів і баз даних

Єдиний держреєстр військовозобов'язаних братиме інформацію з інших реєстрів і баз даних

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів отримав новий атестат відповідності КЗСІ після комплексу оновлень, до якого увійшло створення контуру "confident". Це відкриває можливість інформаційної взаємодії з іншими державними реєстрами.

Про це повідомили у Директораті цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України.

"Сьогодні важливим завданням Міноборони України є нівелювати бюрократичну складову, щоб зменшити кількість необов’язкових візитів громадян у ТЦК та СП для отримання довідок, дозволів тощо. Наразі у оборонному відомстві проведено аналіз ситуації та сформовано попередній план дій щодо трансформації ТЦК та СП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одним з ключових процесів є наповнення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

На даному етапі Міноборони організовує інформаційну взаємодію між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) якими є державні органи, з метою підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

"Міноборони вже підписало, зокрема, спільні накази про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії Реєстру та веде роботу з визначення механізмів обміну інформацією з Міністерством фінансів, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством освіти і науки, Державною судовою адміністрацією. Також Міноборони веде роботу з організації підписання зазначених спільних наказів з Міністерством охорони здоров’я, Пенсійним фондом, Офісом Генерального прокурора та іншими", - зазначається у повідомленні.

На наступних етапах планується організація робіт з підписання спільних наказів Міністерства оборони про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії з Міністерством соціальної політики, Міністерством у справах ветеранів та іншими.

Нагадаємо, 23 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що військове командування звернулося до нього з проханням дати можливість мобілізувати більше людей.

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи цю інформацію, зауважив, що змін до мобілізації не слід очікувати. Він додав, що мобілізаційні заходи не припиняються і відбуваються згідно з планом.