Шуфричу оголосили підозру у державній зраді: СБУ розповіла подробиці (ФОТО)

Шуфричу оголосили підозру у державній зраді: СБУ розповіла подробиці про обшуки (ФОТО)

Народному депутату Нестору Шуфричу, сьогодні 15 вересня, повідомили про підозру у державній зраді.

Як повідомляє прес-центр СБУСлужба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність Шуфрича.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого - координація російської агентури в Україні.

СБУ нагадує, що Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив "кротоферму" для підривної діяльності проти України. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував голова СБУ Василь Малюк.

"Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито "один народ". Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Нагадаємо, вранці, 15 вересня журналіст Юрій Бутусов повідомив, що СБУ затримала Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області. Натомість в офіційному повідомленні служби інформації про затримання немає.