Головреда однієї з газет Луганщини підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

Головреда однієї з газет Луганщини підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

Головреду окупаційної газети з Луганщини, який публічно закликав брати участь у псевдореферендумі, повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

“За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру головному редактору незаконно створеного газетного видання, яке розповсюджується на тимчасово окупованій території. Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний – колишній головний редактор однієї з газет Сватівського району Луганської області. Він публічно закликав громадськість взяти участь у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої частини Луганщини до складу держави-агресора.

За допомогою соціальних мереж та телеграм-каналів він поширював відеоролики за возз’єднання з росією.

Судова лінгвістична експертиза підтвердила наявність у відеозаписах заклику до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України шляхом приєднання територій України до складу рф.

Досудове розслідування здійснюють слідчі в Управління СБУ в Чернігівській області.

Нагадаємо, шістьом посадовцям з Луганщини, які перейшли на бік ворога, загрожує до 10 років тюрми.