"Неприпустимо призупиняти виплати допомоги на проживання власникам зруйнованого та пошкодженого житла", - Верещук

"Неприпустимо призупиняти виплати допомоги на проживання власникам зруйнованого та пошкодженого житла", - Верещук

Органи соцзахисту мають отримати доступ до реєстру зруйнованого та пошкодженого житла. А до тих пір не можна призупиняти виплати власникам такого житла.

На цьому Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила під час засідання Координаційного штабу з питань ВПО, повідомляє Мінреінтеграції. 

Учасники наради розглянули, у тому числі, питання доступу органів соціального захисту до Держреєстру пошкодженого та знищеного майна. Це потрібно для продовження виплати допомоги особам, житло яких внаслідок бойових дій зруйноване або стало непридатним для проживання.

За результатами обговорення Ірина Верещук доручила відповідальним міністерствам вжити невідкладних заходів для вирішення питання доступу органів соціального захисту до відповідного реєстру.

«Неприпустимо призупиняти виплати допомоги на проживання власникам зруйнованого та пошкодженого житла. Управління соціального захисту наразі не мають доступу до Реєстру, але скоро цю проблему має бути вирішено. Люди мають продовжувати отримувати належну їм підтримку від держави», – акцентувала посадовиця.

Нагадаємо, знищення внаслідок російських обстрілів майна мешканців Луганської області можна буде зафіксувати за допомогою космічної зйомки.