"Все це відправляється у рф". Власенко розповів про методи збагачення окупантів на Луганщині

"Все це відправляється у рф". Власенко розповів про методи збагачення окупантів на Луганщині

У росіян немає коштів на відновлення житлово-комунального господарства окупованих міст Луганщини. Їхні передвиборчі обіцянки залишаться тільки обіцянками.

Таку думку в ефірі Апостроф.TV висловив очільник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“Якщо проаналізувати стратегічні документи, які видає рф, то більшість проєктів на найближчі пару років не передбачені цими документами, а відповідно - і бюджетами. Тому я думаю, що ці обіцянки залишаться тільки обіцянками”, - зауважив він.

У загарбників, за словами Власенка, не вистачає ні фінансів, ні живої сили для того, щоб наладити житлово-комунальне господарство зруйнованих міст.

“До зими тільки, можливо, Сєвєродонецьк і готується. Обіцяють увімкнути декілька міні-котелен до об’єктів соціальної інфраструктури, житлової. По відновленню, я думаю, всі ці процеси завершуються у зв'язку з настанням холодів. Ну і, знову ж таки, є інформація про те, що всі ці відновлювальні роботи вони використовують просто для збагачення, вирізають на металобрухт мережі водопостачання, водовідведення, теплопостачання. І все це відправляється у рф”, - наголосив керівник РДА.

Через відсутність фінансових ресурсів, вважає він, окупанти також призупинили прийом заявок на компенсацію за зруйноване житло.

“Вони перепони роблять і для перерахунку пенсій, і цих виплат. Ближче до лінії зіткнення подати ці заявки в принципі неможливо. На кожному етапі вони намагаються щось змінити, додати для того, щоб водити людей за ніс”, - зауважив Власенко.

На його думку, продаж вцілілих квартир у Сєвєродонецьку, про який нещодавно повідомляла Луганська ОВА, - ще один зі способів заробітку окупаційної адміністрації або людей, які до неї наближені.

“Я думаю, тут мова йде про фальсифікацію документів та продаж житла у незаконний спосіб. Дійсно, ті квартири, які покинуті, людям давали рік, щоб повернутися, а далі це стає “достоянієм молодої республіки”. І десь заселяють людей, які втратили житло, десь заселяють військових, а в деяких випадках - продають квартири за підробленими документами”, - сказав Власенко.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку окупанти намагаються продати вцілілі квартири.