Причина затишшя на сході: Євлаш розповів, що відбувається на Лиманському та Куп'янському напрямках

Причина затишшя на сході: Євлаш розповів, що відбувається на Лиманському і Куп'янському напрямках

Наразі росіяни на Лиманському та Куп'янському напрямках займаються формуванням 12 штурмових рот, куди увійдуть близько 2 тисяч осіб.

Про це в ефірі Kyiv24 повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, це свідчить про ослаблення противника, бо якщо раніше мова йшла про батальйонно-тактичні групи, то зараз – лише про роти.

“За минулу добу ми не зафіксували жодного бойового зіткнення з противником, проте 538 разів ворог обстрілював позиції Збройних сил України та 17 разів використовував свою авіацію (це і К-52, і Су-25). Проте безуспішно - всі його постріли були мимо цілей”, – сказав він.

Він також підкреслив, що бойових зіткнень не було на цьому напрямку близько тижня, потім після такої перерви окупанти здійснили одну спробу штурму, вчора було три боєзіткнення. Євлаш також вважає, що це затишшя тимчасове, бо окупанти завершують перекидання своєї 25-ї армії Центрального військового округу рф. При цьому він зазначив, що їхня підготовка не досить високого рівня. Ця армія складає близько 12 тисяч військовослужбовців.

Українські військові минулої доби, за словами Євлаша, ліквідували 64 загарбників та знищили 20 одиниць техніки та озброєння росіян.

Нагадаємо, про те, що окупанти вперше після тривалої перерви пішли в атаку біля Білогорівки, Євлаш повідомив 24 вересня.