На Лимано-Куп’янському напрямку ворог щодоби втрачає десятки одиниць техніки

На Лимано-Куп’янському напрямку ворог щодоби втрачає десятки одиниць техніки

Противник поступово відновлює бойові зіткнення на Лимано-Куп’янському напрямку.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він повідомив, що за минулу добу на цій ділянці фронту ворог завдав 517 обстрілів по позиціях ЗСУ. Відбулися два бойових зіткнення.

“В принципі, зараз противник починає потихеньку відновлювати бойові зіткнення на цьому напрямку. Раніше ми фіксували затишшя, противник укріплював свої фортифікаційні споруди. Закінчував”, - зауважив Євлаш.

ЗСУ, додав він, фіксують там значне підвищення кількості авіаційних ударів. За минулу добу ворог 21 раз застосовував свої штурмовики СУ-35 та гелікоптери Ка-52, зокрема, в районі Серебрянського лісництва.

Також Євлаш підтвердив інформацію, що у бій на Луганщині долучається новостворена 25-та загальновійськова армія росіян.

“Проте ми фіксуємо, що вони мають проблеми з тренування військовослужбовців, які зараз беруть участь на Лимано-Куп’янському напрямку. І з забезпеченням технікою, і особовим складом”, - додав речник.

Введення в дію нових частин Євлаш пояснив тим, що росіяни намагаються підсилити свої резерви.

“Тому що ми систематично знищуємо їхній особовий склад та артилерійські системи. Ворог уже максимально намагається відтягувати свої гаубиці на граничні дистанції аби зменшити рівень втрат. Оскільки щодня втрачати десятки одиниць озброєння, це... хай далі продовжують у тому ж дусі. Проте ворог розуміє, що це для нього великі втрати, і з такими темпами уже зовсім скоро можна буде говорити про паритет, а то й домінацію нашої високоточної сучасної зброї над їхнім застарілим радянським озброєнням”, - вважає Євлаш.

За минулу добу, поінформував представник ЗСУ, українські військові знищили на Лимано-Куп’янському напрямку 22 одиниці озброєння та військової техніки противника: танк, три бойові броньовані машини, серед яких БТР-80 та БМП-1, гаубицю "Мста-Б", чотири гармати Д-30, установку "Піон", три БПЛА та п'ять автівок.

Нагадаємо, на захід від Сєвєродонецька ворог залучив підрозділи новоствореної армії.