Фінляндія не проти, якщо Україна завдаватиме ударів по рф фінською зброєю

Фінляндія не проти, якщо Україна завдаватиме ударів по рф фінською зброєю

Фінляндія не обмежила використання переданої Україні зброї, ЗСУ можуть завдати ударів по території росії.

Про це заявляє керівництво фінського парламентського комітету з питань оборони, те саме кажуть і в Міноборони Фінляндії, пише YLE.

"Фінляндія не встановлювала жодних обмежень щодо своєї збройової допомоги, і Україна може використовувати надану Фінляндією зброю також на території росії", - йдеться у заяві.

За словами міністра оборони Фінляндії Антті Хаккянена, обмеження встановлюють переважно країни, які надали Україні системи далекобійної зброї.

"Військові об'єкти можуть бути вражені на території росії. За моєю інформацією, Фінляндія не встановлювала таких обмежень, і Україна повинна мати право використовувати цю зброю проти військових цілей також на російській території", – сказав голова оборонного комітету парламенту Фінляндії Юкка Копра.

Заступник голови комітету з оборони Мікко Савола каже, що зброя, надана Фінляндією, "в принципі" може бути використана на території росії. Однак він зазначає, що дальність озброєння, яке надає Фінляндія, менша, ніж, наприклад, у ракет великої дальності.

У Міністерстві оборони Фінляндії повідомили, що Фінляндія не встановила жодних обмежень на використання матеріалів, які надсилаються в Україну. Водночас Фінляндія публічно не заявила, яку зброю вона передала Україні.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер заявив, що Україна має право на самооборону, включно з нанесенням ударів p F-16 по законних російських військових цілях за межами України.