путін заявив про реальну загрозу ядерної війни, коментуючи пропозицію відправити війська НАТО в Україну

путін заявив про реальну загрозу ядерної війни, коментуючи пропозицію відправити війська НАТО в Україну

Російський диктатор володимир путін заявив про реальну загрозу ядерної війни, а також пообіцяв "трагічні наслідки" країнам, які відправлять свої війська в Україну.

Про це він сказав під час послання до Федеральних зборів, повідомляє Bild.

путін прокоментував слова президента Франції Еммануеля Макрона про те, що той не відкидає відправлення західних військ в Україну.

"Захід каже, що росія нібито збирається напасти на Європу, це якесь марення... Заговорили про можливість відправлення в Україну натовських військових контингентів, але ми пам'ятаємо долю тих, хто колись відправляв свої контингенти на територію нашої країни. Але тепер наслідки для можливих інтервентів будуть набагато трагічнішими. Вони повинні розуміти, що у нас також є зброя, яка може вражати цілі на їхній території", — заявив путін.

Він також наголосив, що загроза застосування ядерної зброї є реальною.

"Все, що вони [Захід] вигадують і чим лякають увесь світ, реально загрожує конфліктом із застосуванням ядерної зброї, а значить знищенням цивілізації", - сказав путін.

Нагадаємо, президент Макрон не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні.

Міністр іноземних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що західні військові могли б брати участь у "спеціальних операціях" на території України, не вступаючи при цьому в бойові дії.

Прем'єр Франції Габріель Аттал додав, що французські солдати в Україні могли б бути задіяними у протиповітряній обороні, або в обороні кордонів, але не на фронті. Також Атталь попередив: "Реальність така, що росія є прямою та безпосередньою загрозою для Франції на всіх рівнях".