На Тернопільщіні чоловік помер на території ТЦК: його утримували там два дні

На Тернопільщіні чоловік помер на території ТЦК: його утримували там два дні

На Тернопільщині у місті Бучач помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК.

Про це повідомляє Спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону.

У медіа повідомлялося, що він хворів на епілепсію, а на його тілі були забої та синці.

Попередньо встановлено, що 25 лютого цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії.

У прокуратурі стверджують, що чоловік мав "алкогольну інтоксикацію", тому медкомісію не проходив. Проте у прокуратурі не пояснюють, чому чоловіка у такому стані працівники ТЦК залишили на своїй території на два дні.

"Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, перебуваючи на території центру комплектування стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився – почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою. Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи", - йдеться у повідомленні.

Спецпрокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень. Попередня правова кваліфікація – ч. 5 ст. 426-1 КК України. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що дії працівників ТЦК, коли вони перевіряють і забирають документи або затримують громадян, є незаконними. Він додав, що його особисто обурюють випадки, коли працівники ТЦК застосовували фізичну силу до громадян України.